Verktøy for Balanse på det indre og ytre plan - Rådgiving - Konsultasjoner - Coaching


SYMBOLER
Symboler har vært brukt til alle tider, i alle kulturer.
Symbolene er et universelt språk system, som er dypt kodet i menneskeheten fra alle tider. Symboler finnes overalt og betyr noe for oss. Vi bruker symboler for å manifestere blant annet, tilhørighet, religion, spiritualitet,  skolesystem (ingeniørringen) ekteskapet (gifteringen) osv.  
Symbolspråket bidrar til at man kommer i kontakt med omgivelsene på et annet nivå enn det fysiske. Meningen gir en emosjonell link til omgivelsene og verden rundt oss. 

8 tallet symbol. 8-tall smykke og Feng shui. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.
8-tallet.
Evighetssymbolet. Symboliserer innen feng shui, penger og velstand. Den 8. periode innen Flying star/feng shui, er perioden: februar 2004 – 2023. Perioden står for jording. 

Bagua. 
Se forklaring under skilpadden lenger ned på siden.

Blomster. 
margeritter. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.MARGERITTER: er symbol på gamle templer. Fargen hvit symboliserer bønnekraft og rent liv. Kronbladene finner du også i flere andre blomsterarter som lotus og krysantemum. krysantemum Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.KRYSANTEMUM: symboliserer kobling til andre riker. I likhet med lotusblomsten er denne blomst et symbol på myriader av riker. Blomsten finnes avtegnet på hellige templer i Egypt og Japan. 
diamant. Et liv i harmoni - med Feng shui, Nlp, coaching, Tarot.Diamant.
Diamanten er det hardeste av alle stoffer, og kan kun slipes i sitt eget pulver. På det spirituelle plan er diamanten en av manifestasjonene på Merkaba. En annen manifestasjon er 2 tripyramidale figurer satt sammen til en stjerne. Merkaba bringer spirituell åpenbaring og tillater høyere nivåer av utvikling mot det spirituelle. 


Dragen
Dragen er et symbol på åndelig makt og styrke. Den gir medgang i nye prosjekter og forretninger, og symboliserer også godhet, mot og utholdenhet. Dragen er også beskytteren av din bolig mot alle former for åndelig negativitet og spøkelses energi. Representerer god chi - livskraft.

Elementer:
JORD
ILD 
LUFT 
VANN
METALL

Engler
Engler er symbolet på kommunikasjonen mellom Gud/den høyere bevissthet og deg selv. I kabbalahen - kartet over de utenomjordiske verdener, er energiene bygget opp og symbolisert av de ulike engler og de verdier de står for. Det sies at de har en beskyttende kraft. Vinger symboliserer bl.a. fart, oppstigning, beskyttelse, frihet og inspirasjon. 

Farger.
Hva fargene betyr og har betydd for oss gjennom tidene, finnes det mye litteratur om. Jeg ser fargenes betydning i forhold til det spirituelle (se roser), og naturens sykluser (se krystaller). Ellers kan nevnes følgende betydning:
Blått – senvinter, vår, tidlig formiddag.
Brun - tidlig høst, ettermiddag, jorden og noe av kornets farge.
Grønn – våren, tidlig formiddag, spirende trær.
Grått – senhøst, vinter, kveld.
Gul - solen, kornet, høsten, sen ettermiddag, ne-måne.
Hvitt – senhøst, vinter, midnatt.
Lilla – forsommer, morgen, ny-måne.
Oransje - kornet, høsten, kveld.
Rosa – tidlig høst, ettermiddag, fullmåne.
Rød - varme, høysommer, middagstid, modenhet.
Rødbrun - sommeren, høsten, kveld.
Sort – vinter, midnatt.
Krystaller og steiner.
En krystall er et enhetlig, fast legeme med en geometrisk oppbygning ned til de minste partikler som atomer, ioner og molekyler, i et gitter. Krystallene har plane flater som er plassert symmetrisk i forhold til hverandre. Trommelpolerte krystaller har gjennomgått en behandling og fått en glatt og glansfull overflate. De fleste mineraler vi finner i naturen, har en bestemt krystallform. Krystallene jeg nevner her, er brukt i Feng Shui sammenheng. Det er særlig fargen og kjente egenskaper som er vektlagt.

Ametyst. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Ametyst, lilla.
Nestekjærlighet, tro, klarsyn, tillit, glede, harmoni i hjemmet.
Ametysten er lilla i fargen. Egenskapene steinen står for passer godt sammen med ideen om velstand og vekst.


Aventurin, gul Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Aventurin, gul
Åpner og balanserer solar plexus chakra, balanserer yin og yang energien. Stimulerer kreativitet, en stein for muligheter, lykke og flaks.

Aventurin Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Aventurin, grønn
Overflods- og eventyrsteinen. Hell i spill og kjærlighet, suksess, en ekte lykkesten. Steinens, grønnfarge, forbindes med våren, og oppad rettet tre energi. Dens egenskaper bygger opp under ideen       om velstand og vekst, på alle livets områder.

Bergkrystall. Et liv i harmoni - med Feng shui, Nlp, coaching, Tarot.
Bergkrystall, blank, gjennomsiktig.
Besluttsomhet, intuisjon, klarsyn, tålmodighet, harmoni, ”Gudesten”. Bringer balanse, klarhet og fokus inn i ditt liv. ”Gudesten”. En fasettslipt krystall har den egenskapen at den sprer energi og lys i alle regnbuens farger. Henges den i et vindu med sollys vil rommet glitre i regnbuens farger. Kan også brukes for blokkering av gjennomstrømmende energi, der man skulle hatt en ryggdekning.

Citrin Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Citrinkvarts, gul
Oppvarmet! Beroligende, overblikk, avvenning, realisme. Steinen har en gul, gjennomsiktig farge. Settes i forbindelse med sommer, og varme. Steinen er også kalt eksamenssteinen, en prøve som skal vise at alt er forstått og integrert etter en lang læretid.

botswana agat. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Botswana agat, grå.
”Slankesteinen”: Beroliger, gir selvverd og selvrespekt, en lykkestein.
Botswana agaten har en metallisk farge, som våre penge mynter og forsterker metallenergien som vi har i naturen i høstmånedene og tidlig vinter. Forbindes med innhøsting, penger og glede (se også Karneol).

Hematitt 2. Et liv i harmoni - med Feng shui, Nlp, coaching, Tarot.Hematitt, ’blodsten', sort.
Handlekraft, utholdenhet, jording. Steinen er sort og forbindes med midtvinter, en tid på året da naturen hviler og energien går ned i jorden.

Jaspis, rød. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Jaspis, rød.
Rød jaspis – beskytter mot negativitet, hjelper for jording og forbindelse med jord energien.

karneol Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Karneol, oransje.
Familiefølelse, samhold, livsbegeistring, seksuell lyst. Fungerer som beskyttelse mot misunnelse og sinne, bidrar til konsentrasjon og hukommelse.  Fargen er oransje, kreativitetens og den barnlige energis farge. Dette er egenskaper man trenger når man skal igangsette prosjekter og andre kreative tiltak, som planlegging av årets aktiviteter. Skarphet og klarhet er en metallisk energi. Forbindes med innhøsting og penger.

Lapis lazuli blå. Et liv i harmoni - med Feng shui, Nlp, coaching, Tarot.Lapis lazuli, blå.
En stein for visdom, og mot til å ta kontroll over eget liv, bidrar til selvutfoldelse, letter trykkende sinne. 

månesten Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.

Månesten, grå.
Feminine energier, spirituell veiledning, fruktbarhet. Fargen er grå, og kalenderen viser høst, den tiden på året da naturen forbereder seg på vinter og hvile. Også den tiden da naturen viser sin skjønnhet i form av metallisk energi: skarphet, klarhet, glitrende innsjøer, høstlige farger: gult/gull, rødbrunt/kobber, grått/sølv. Forbindes med innhøsting og penger.

Rosakvarts. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Rosa kvarts
Guddommelig kjærlighet, hengivenhet, tilgivelse, medfølelse. God for gjenopprettelse av kjærlighetsenergien etter et brudd, beroliger, stilner følelsesmessig stress. Forbindes med moder jord, det mest feminine og romantiske, yin. Andre symboler på jord energien er åpne områder, dyrket mark, parvise ting, fargene rosa, rød, jordfarger og hvitt.

sodalitt Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Sodalitt,blå
Grenseoverskridelser, mening og mål i livet, sjenerthet, disiplin. Egenskaper som er gode å ha når man bygger sitt liv mot velstand på alle plan. Det å tørre å sprenge noen grenser i sin egenutvikling, er viktig og nødvendig for å kunne sette mål og ønsker ut i livet.

tigerøye Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Tigerøye, brun-gul
Skarpsindighet, overblikk, sannhet, mot til å fortsette. Jordfarger, setter deg i forbindelse med egen jording, egen sannhet og mot. Se også Rosa kvarts. flower of life. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Livets blomst.
Består av hellig geometri, basert på konstruksjon med utgangspunkt i sirkelen og hexagonet (6-kanten). Herfra kan også hexagrammet konstrueres, som da danner en 6 kantet stjerne, også kalt Merkaba - i 3 dimensjonal form. Utifra sirkelen og en linje konstrueres livets blomst.  I denne blomsten inngår mange hellige geometrier, også livets tre/Kabbala, Metatrons kube osv.  Hellig geometri er utgangspunktet for religiøs kunst gjennom tidene, innen arkitektur og bilder. Ideen om at alt henger sammen, gjelder også innen matematiske former. Stonehenge i England skriver seg tilbake til ca 2000 år f.kr., en sirkelformet konstruksjon. Fås kjøpt her.


lotus  Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Lotusblomsten 
Lotusblomsten betyr Guddommelig, evig kjærlighet. Lotusblomsten er et symbol for gjenfødelse. Lotusblomsten er plassert i det 7. chakra, som åpner opp for universell kjærlighet. Lys og kjærlighet strømmer fritt gjennom alle bevissthetsnivåer, og mottas ned i din fysiske kropp via væske/vann. Vår kropp er mer enn 70% vann. Mer enn noe element, representerer vannelementet den kontinuerlige flyten av ånd/sjel/kraft.

Løven 
Løven symboliserer styrke, forsvar og energi. Den representerer stort mot og karakterstyrke. Løven er et budskap om at du har mer stykre, kraft og mot enn du er klar over. Ikke fornekt din egen kraft. Lær deg å leve i trygghet og enkelhet med disse gavene. 

merkaba Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Merkaba.
Merkaba er det guddommelige lys som blir brukt av de oppstegne mestrene for å kontakte de som er tunet inn med de høyere verdener. "Mer" betyr lys. "ka" betyr spirit. "ba" betyr kropp. Mer-Ka-ba betyr ånd/kropp omringet av energifelt av lys. Merkaba er symbolet på en farkost som tillater oss å komme og gå fra de ulike dimensjonene av lys - et lysomslag som beskytter oss på vår reise mot høyere bevissthet. Merkaba bringer spirituell åpenbaring og tillater høyere nivåer av utvikling mot det spirituelle. Merkaba smykke kjøes her.

Metaspråk: 
Det språk som studiet foregår i (ikke språkstudie). Eksempel: Vi lærer gjennom symboler, fargene, musikk. Symboler, farger og musikk er et språk.
 

Feng shui mynt for Velstand Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Mynter.
Mynter symboliserer en bytteverdi, og forbindes i vesten, med velstand. Velstand er så mye mer. For å være i balanse, trenger man velstand innen karriere, kjærlighet, familiebånd, nettverk, kreativitet, kunnskap og anerkjennelse. De kinesiske myntene symboliserer velstand på alle plan.


pyramider enoks nøkler . Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Pyramider .
Innen Feng shui er pyramiden brukt som en metafor for oppadstrebende energi. Det er en av  våre tidligste symbol på hellig gerometri. Pyramiden er sammensatt av trekanter. Tre tallet er hellig i de fleste religioner og står for Fader, sønn og Hellig ånd. Merkabaen er sammensetningen av 2 stk 3-dimensjonale pyramideformer. 
Pyramiden er et byggverk fra Faraoenes tid i Egypt, ca. 2500-3000 år f.kr. Pyramidene kan fungere som seismiske antenner pga deres utforming. Det finnes nyere viten om pyramidene som er omfattende, i boken Keys of Enoch, av J.J. Hurtak. 
 
Rose - rød:kjærlighet til livet, lidenskap, oppofrelse. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Roser
Rose - rød: kjærlighet til livet, lidenskap, oppofrelse. 
Rose - rosa: lykke og takknemlighet
Rose - gul: Gjennomføring, oppnåelse
                       Rose - hvit: renselse, bønn

Skilpadden symboliserer støtte, trygghet og fundament. Fra eldre tider var skilpadden, med sine tegninger på ryggen, et symbol for verdens fundament av liv. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Skilpadde.
Skilpadden symboliserer støtte, trygghet og fundament. Fra eldre tider var skilpadden, med sine tegninger på ryggen, et symbol for verdens fundament av liv. Dens ryggtegninger tilsvarer Baguaen med livsområder innen Feng Shui. 

Tigeren.
Et liv i harmoni - med Feng shui, Nlp, coaching, Tarot. Den hvite Tigeren er historisk, et kinesisk kulturelt symbol. De tidligste statuene av tigeren skriver seg fra 7000 år tilbake i tid. Det er ofte å finne utskåret på gravkammere og minnesmerker. Dette er et sterkt symbol for beskyttelse. Innen feng shui tilhører tigeren den høyre siden som er den maskuline.  


Vann, Feng shui element. Et liv i harmoni - med Alfa Beta coaching, tarot og Feng shui.Vann.
Symboliserer velstand og god energiflyt, unntatt i nedadgående spiral som i sluker, avløp og wc. Vann i eksterne områder rundt boligen har noe å si for din velstand.